Полицейски шеф в Пловдив е арестуван за схема с телефонни измами

Задържаният Стоян Павлов ще бъде обвинен за подкуп

Зам.-шефът на пловдивското Трето РПУ е арестуван по подозрения, че е участвал в схема с телефонни измами, потвърди в четвъртък пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Стоян Павлов е бил задържан от „Вътрешна сигурност“ след серия телефонни измами на възрастни хора в Пловдив и региона през последните десетина дни.

Аранудова добави, че полицейският началник ще бъде привлечен към наказателна отговорност в петък. По-късно тя уточни пред бТВ, че той ще бъде обвинен за получаване на подкуп.

Павлов няколко години години е бил служител на сектор "Издирване", а след това е прехвърлен в Трето районно. През 2012 г. той работи като районен инспектор, в този период са запалени двата автомобила на семейството му.

Има различни версии, за връзки на Павлов с криминалният контингент през годините, но те остават недоказани, информира БНТ.

Задържането на зам.-шефа на Трето РПУ е Пловдив бе предшествано от акция ареста на шестима телефонни измамници в града, от които двама бяха оставени от съда за постоянно зад решетките.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?