Полиция дежури в Рибново, за да предотврати сблъсъци между местни хора

Роднини на учителя по религия в гоцеделчевското село село Рибново са задържани, след като са нападнали роднина на Недим Таламанов, който подаде сигнали за проповядването на радикален ислям в училището.

Местните жители Али Хатип, на 21 години, и неговият баща, също Али Хатип, които са роднини на учителя по религия Мурад Бошнак, пристигнали с кола пред дома на Феим Таламанов, брат на Недим, който е бивш учител в Рибново. Двамата от фамилия Хатип извадили от колата брадва и с нея подгонили 44-годишния Феим, съобщи Дарик радио.

В последния момент преди нанасяне на удар с брадвата, Феим Таламанов успял да избяга. Спасил го случайно преминавал по улицата полицейски служител, разказаха хора от Рибново, очевидци на продължаваща вече седмица драма между роднините на Мурад Бошнак и семейството на Недим и Феим Таламанови.

Недим Таламанов, който е лидер на "Ред, законност и справедливост" в Рибново, все още излежава тридневен арест в гоцеделчевската полиция заради сблъсъка си с хора на Бошнак в края на миналата седмица. В нощните часове на 27 септември бе подпалена селскостопанска постройка до дома му, което, според местните, е умишлено и с цел отмъщение.

Баща и син Али Хатип са задържани от полицаите в Гоце Делчев за готвеното покушение срещу Феим Таламанов. По случая е сезирана и прокуратурата в Гоце Делчев.

Полицията е предупредила местните жители да не дават информация в медиите. Те предполагат, че нестихващата вражда е заради това, че Недим Таламанов е внесъл в Комисията по корупция в Народното събрание сигнали, уличаващи Мурад Бошнак в корупционни схеми с кмета на Гърмен Ахмед Башев.

Недим Таламанов съобщи пред БТА, че пред дома му в Рибново има постоянно полицейска кола. Таламанов припомни и за друг инцидент от края на миналата

седмица, когато се е стигнало до физически сблъсък на него и негови близки с привърженици, според думите му, на кмета на общината и на учителя по религия в Рибново.

"Откакто им се противопоставих открито, съм подложен на постоянен натиск и заплахи, но няма да ме уплашат", посочи Таламанов.

В полицейското управление на Гоце Делчев е получен сигнал за запалени низи с тютюн, собственост на Недим Таламанов. Около 30 низи с полусух тютюн в сушилня, разположена в м."Широките ливади" в землището на Рибново, са били свалени и запалени. В районното управление на МВР се извършва проверка по случая.

Споделяне

Още от България