Полиция и прокуратура влязоха в белодробната болница в Благоевград

Полиция и прокуратура влязоха в белодробната болница в Благоевград

Полиция и прокуратура влязоха в общинската белодробна болница в Благоевград, съобщи БНР.

По непотвърдена информация се проверява сигнал за злоупотреба със средствата, отпускани от държавата за лечение на болни от Covid-19.

За вземани пари под масата от пациенти за рентгенови снимки и друг иизследвания съобщава д-р Екатерина Чимева, цитирана от бТВ. Тя сигнализира и за приемане на фиктивни пациенти, както и за това, че управителят и приближени до него служители си разпределяли големи суми като допълнително материално стимулиране.

Проверяващите институции отказаха конкретна информация, за да не пречи на разследването.

"Всички действия, които се извършват, са след разрешение от съда. В условията на образувано досъдебно производство и към настоящия момент не е в интерес на разследването да навлизаме в конкретика и да даваме информация по случая", каза за БНР говорителят на окръжната прокуратура в Благоевград.

Достъпът до лечебното заведение /е забранен като влизането и излизането на хора от персонала се контролира.

Общинската болница за белодробни заболявания е обособила 12 легла за лечение на хора с усложнения от коронавирус.

Преди време имаше вътрешен сигнал срещу директора на лечебното заведение д-р Петър Георгиев за еднолично и субективно разпределение на средствата, гарантирани от държавата в борбата с коронавируса.

Настоящото досъдебно производство е образувано за предполагаемо престъпно деяние, но конкретни лица, работещи в болницата, не са споменати.

Споделяне

Още от България