Полиция попречи на протестиращите срещу безводието в Омуртаг да блокират пътя София - Варна

Около 150 души се включиха в неделния протест заради безводието в Омуртаг. За втори пореден ден недоволните се събраха на входа на града до главния път София - Варна, но до блокиране на отсечката отново не се стигна заради намесата на жандармерия и полиция, предаде БНР. "Хората ги е страх да излязат на протест, защото получават заплахи, че ще бъдат изгонени от работа", каза за Радио Шумен един от основните организатори Петър Чечев.

Той обаче допълни, че гражданското недоволство ще продължи. "В сряда от 11,30 ч. до 13.00 ч. ще блокираме входа на Прокуратурата в Омуртаг, още утре ще подам уведомление до кмета Неждет Шабан", каза още Чечев.

Следващата събота и неделя местните жители отново ще се съберат до Авиопарка на входа на Омуртаг. "Настояваме за среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Крайно време е компетентните органи да посочат виновника за продължаващото няколко десетилетия безводие в града", каза още Чечев. Той допълни, че в събота, както и в неделя до 9 ч. в Омуртаг е имало вода. По думите му обаче, това се прави само за да се замажат очите на хората, за да не излизат те на протести.

Споделяне

Още от България