Полицията арестува лидера на протеста срещу скъпия ток в Благоевград

Полицията е арестувала организаторката на протеста срещу ЧЕЗ в Благоевград Людмила Манова, съобщи БГНЕС. В понеделник вечерта над 1000 души се събраха пред клиентския офис на енергийното дружество в Благоевград, за да протестират за необосновано високите декемврийски сметки за ток.

"Манова е задържана за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване провеждането на мероприятие на друга политическа сила, в случая на "Движение България на гражданите", обясни директорът на областната дирекция на полиция Георги Костов.

Протестиращите срещу високите сметки за ток гориха публично получените фактури. После те се насочиха към залата, в която лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева имаше среща с граждани на Благоевград, но бяха  спрени от полицията.

Постепенно протестиращите се разотидоха и само 50-тина души останаха да чакат края на срещата на Кунева, от която щяха да искат сметка за приватизацията на ЕРП-тата. Меглена Кунева не излезе, а Манова бе арестувана при срещата си с шефа на "Охранителна полиция" към полицията в Благоевград Васил Митов.

Споделяне

Още по темата

Още от България