Полицията арестува мъж, убождал деца със спринцовка

Полицията е задържала 47-годишен мъж по подозрение, че е убол близо 20 деца със спринцовка. Това съобщи във вторник министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Изяснено, че мъжът е инжектирал на децата вода.

Освен в София, мъжът е действал и в Карлово. След ареста той е направил самопризнания. Установено е, че първо е работил в "Строителни войски", откъдето е пенсиониран, бил е охранител в "Егида", а в момента работел като шофьор в "Бърза помощ".

От самопризнанията му става ясно, че първите случаи на убождане са от 2000 г., съобщи директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

Първоначално мъжът е подхождал плахо към децата, а ако те окажели съпротива, той е успявал да избяга. Мъжът, чието име не бе съобщено, не е подбирал децата по пол и обикновено ги подлъгвал около детски площадки.

Според психолозите, той може да бъде определен като потенциален педофил, тъй като действията, които е извършвал, могат да бъдат окачествени като заместващи сексуален акт.

Жертвите, които мъжът подбирал, са на възраст между 6 и 10 години. През 2000 г. задържаният е бил регистриран за самоуправство. Изяснено, че в спринцовките е имало вода.

Споделяне

Още от България