Полицията арестува нов заподозрян за убийството в ромската махала

Нов заподозрян за убийството на 24-годишния Борислав Райнов на 4 юли в столичния квартал Овча купел е задържан от полиция във вторник. Арестуваният е на 29 г., има три присъди - две за кражби, една за грабеж. Регистриран е за средна телесна повреда и за измама. Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че "задържаният е лицето, което явно е причинило смъртта на младежа"

Борислав Райнов издъхна от раните си след сбиване в ромската махала между Овча купел и Факултета. Според разследващите именно 29-годишният С.Д. последен е нанесъл удара по главата на Райнов, с кой е причинил смъртта му. Веднага след убийството беше задържан друг мъж - 30-годишният ром Тр. Б., който намушка по цялото тяло Райнов. Аутопсията обаче показа, че смъртта е настъпила от черепно-мозъчна травма, а не от ударите с нож. Поради тази причина първият арестуван бе освободен.

Очаква се прокуратурата да поиска 72-часова мярка "задържане под стража" за С. Д.

Министърът на вътрешните работи каза още, че до края на работния ден ще приключи проверката за работата и дейността на полицията по случая с убийството. Тя бе разпоредена заради твърдения на близките на убития, че при възникването на инцидента съвсем наблизо е имало полицаи, които не са се намесили.

Няколко дни след убийството пред Народното събрание се състоя граждански протест с участието на роднини и близки на Райнов. Тогава майка му Галина Райнова обвини полицията в бездействие, както и Бърза помощ, която според нея е дошла прекалено късно.

След убийството на Райнов в София имаше още два инцидента между българи и роми - единият със стрелба на мъж по роми, които той набеди за виновни за смъртта на кучето му, а вторият - побой на пътник в автобус на градския транспорт от роми.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?