Полицията хванала пенсионер с контрабанден тютюн девет дни след първата му присъда

Снимка: БГНЕС

Пенсионер от Варна е хванат с контрабанден тютюн само девет дни, след като е бил осъден за същото престъпление, съобщиха от прокуратурата. 69-годишният Стоян Й. Бил спрян от полицията в морския град на 20 април миналата година. Проверката била в рамките на операция срещу контрабандата. В колата му униформените открили 10 плика с общо 30 кг. нарязан тютюн. При проверката станало ясно, че възрастният мъж е бил осъден условно за същото престъпление само 9 дни по-рано – на 11 април 2019 г. По първото дело той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Присъдата била 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок.

При втория му арест разследващите назначили експертиза за стойността на намерения тютюн. Според заключението той е на стойност почти 15 хил. лв. Дължимият акциз в този случай е 4590 лв.

Срешу пенсионера е внесен обивнителен акт. "Ако бъде признат за виновен, 69-годишният подсъдим може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода", съобщават от прокуратурата.

Споделяне

Още от България