Полицията изгони критик на Гешев от публично събитие по разпореждане на "Пик"

Издателят на сайта Недялко Недялков нападна Николай Стайков: Ей, джендърче, ще ми паднеш

Издателят на "Пик" Недялко Недялков (на снимката) гони Николай Стайков (зад кадър) с репликата: "Джендърче, много си як, бе".

Бившият журналист Николай Стайков, който понастоящем е част от екипа на фондация "Антикорупционен фонд", бе прогонен от полиция заради опита му да заснеме и излъчи на живо във Фейсбук профила си акцията в подкрепа на кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

Въпреки че акцията е публично събитие и има обществен интерес от заснемането и излъчването му, Стайков бе изведен с полицаи, които ограничиха достъпа му до събирането. Това се случи по желание на организаторите от сайта "Пик".

Докато Стайков мирно заснемаше акцията в подкрепа на Гешев, към него доближи гражданка, непожелала да се представи, която започна да го гони от събитието с думите: "Ходете си на незаконния протест".

По-късно към Стайков се насочи лично издателят на сайта "Пик" Недялко Недялков, който се представя за медия, но се оказа организатор на акцията в подкрепа на Гешев.

Недялков започна да заплашва Стайков и да го гони с репликите: "Големия мъж си, бе, джендър", "Джендърче, много си як, бе", "Ти ше ми паднеш, бе".

В крайна сметка организаторите на акцията в подкрепа на Гешев нарочиха Стайков за провокатор, а полицаите мигновено изпълниха указанията им да изведат активиста.

Един от служителите на реда поиска "акредитация" от Стайков за отразяване на протеста. Наложи се той да обясни, че за обществени събития няма нужда от акредитация за снимане, а само от представяне на журналистическа карта.

Впоследствие униформените изведоха Стайков от акцията и му записаха данните по лична карта.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?