Полицията изрови два трупа на отвлечени преди година автокрадци

В петък полицията изрови труповете на двама души, известни като автокрадци, които са били отвлечени миналата година и заровени над софийското село Железница, в местността Плана.

Първо бе изровено тялото на Юлиян Лефтеров - Кунгфуто, похитен на 8 януари 2009 г. пред дома си в столичния кв. "Лозенец", а след това на Иван Петров – Сапата, който изчезна от дома си на 12 април.

Двамата са били част от групата за отвличания "Наглите" и да осигурявали автомобили за "нуждите" ѝ. И двамата са били ликвидирани, за да заметат връзките им с бандата. Според неофициална информация местонахождението на телата е посочено от Ивайло Евтимов – Йожи, който МВР обяви за един от лидерите на групата. Той се съгласил да съдейства, за да отпаднат част от обвиненията срещу него.

Адвокатът му обаче отрече тази информация. Заявявайки, че пъзелът около "Наглите" се нарежда, след това и градският прокурор на София Николай Кокинов отрече да има "официално" предложение за споразумение с групата. Каква е истината по случая би трябвало да се разбере по време на очаквания съдебен процес.

Според друга отново неофициална информация местонахождението на двата трупа е посочено от двама души от групата, а не само от един. Публикации в медиите приписват смъртта на Сапата на колегата му в автокражбите Данаил Димитров – Релето, който също е зад решетките след разбиването на "Наглите". Смята се, че Сапата е доставил джипа за отвличането на Киро Киров.

Ясно е, че точното местоположение на заровените тела е било посочено на полицаите от членове на групата за отвличания, независимо дали има или не предложение за споразумение. Дали това е станало след "външен натиск върху убеждението им" при престоя също не е съвсем ясно, но трябва да се отбележи, че лично министър Цветанов отрече наглите да са бити, за да "пропеят".

Официалното разравяне на труповете стана в петък, когато зам.-градският прокурор Роман Василев влезе в ролята на гид за журналисти и снимачни екипи и ги отведе до лобните места на Лефтеров и Сапата.

Своебразното продължение на операция "Наглите" става на фона на нови полицейски операции по "инвентаризация" на криминалния контингент и продължаващо трето денонощие издирване на Малкия Маргин, който заедно с брат си Големия Маргин бе обвинен в поръчителство за убийството на Боби Цанков.

Междувременно Цветан Цветанов каза, че са засечени пет служители на МВР на средно ръководно ниво да поддържат връзки с членовете на бандата, но това било в миналото.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?