Полицията обезвреди взривно устройство в центъра на Лондон

Британската полиция обезвреди в петък взривно устройство в централната част на Лондон, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Полицията получила съобщение рано сутринта за подозрителен автомобил, паркиран пред бюро за обмен на валута на улица „Хеймаркет” близо до площад „Пикадили" в сърцето на Уест енд, посочва агенцията. При огледа, извършен от сапьори, в автомобила било намерено и обезвредено взривно устройство.

Според полицейски източници, цитирани от Ройтерс, устройството било със "значителна мощност". Освен него в колата били намерени бутилки с пропан бутан. Не се съобщават никакви данни са собственика на автомобила. Не е ясно и дали автомобилът е бил използван, за да бъде превозено взривното устройство в друга точка от града, или е трябвало да бъде взривен на място. Полицията претърсва района за други взривни устройства.

Районът около автомобила е блокиран. Движението по площад „Пикадили" е спряно, променени са маршрутите на няколко автобусни линии.

Разследването е поето от антитерористичния отдел на лондонската полиция, съобщи Асошиейтед прес. За по-късно през деня е насрочено заседание на комисията „Кобра", която обединява представители на основните разузнавателни служби на Великобритания - външното и вътрешното разузнаване (МИ-5 и МИ-6) и Скотланд ярд, съобщи говорител на канцеларията на британския премиер. Според Франс прес това показва, че случаят се възприема като сериозна заплаха за националната сигурност.

Споделяне

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?