Полицията обяви награда от 3 млн рубли за информация във връзка с убийството на Немцов

Руската полиция обявява награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на опозиционера Борис Немцов през нощта срещу събота, предаде ТАСС.

Оперативните подразделения на вътрешното министерство, подпомагащи разследването на наказателното дело по случая, "са готови да изплатят голяма награда от 3 милиона рубли срещу достоверна информация за предполагаемите престъпници", цитира агенцията съобщение на пресцентъра на МВР в Москва.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов. По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?