Полицията осуети самоубийство на мъж, разочарован от съда

Полицията осуети опит за самоубийство в Разград на 52-годишен мъж, разочарован от съдебно решение. Директорът на полицията в града Ивайло Йовчев е съобщил, че от думите на мъжа е станало ясно, че повод за опита му за самоубийство е частно дело, в което той е страна. Става въпрос за имуществен спор, който е провокирал мъжа да вземе такова решение. Споделил е, че му тежи това, че се чувства притискан и това, че решенията по делото са несправедливи за него.

"Явно, чувствайки безсилие да се справи със ситуацията, е взел такова решение”, анализира началникът на разградската полиция пред агенция "Фокус". Адвокат на мъжа е бившият депутат от БСП Младен Червеняков.

Според официалното прессъобщение на МВР към 11.00 часа в полицията е бил подаден сигнал, че мъж се е качил на единадесетия етаж на сградата на общината. На мястото пристигнал екип от полицаи, огнеборци и психолози.

Установена е самоличността на мъжа - И.С. на 52 г., криминално проявен. Пред полицаите той заявил, че иска да сложи край на живота си и обяснил, че се чувства рекетиран от местен бизнесмен за 5 милиона лева. По спора между двамата се води дело.

Срещу И.С. има влязла в сила 3-годишна условна присъда за лихварство от 17 декември 2009 г. с 5 години изпитателен срок. Мъжът има заведени 13 преписки за измами, самоуправство, палеж и неплащане на данъчни задължения, уточняват от МВР.

Споделяне

Още от България