Полицията прибра 11 души в операция "Пластиките"

Общо 11 човека са задържани при най-новата (засега) операцията на МВР в петък. Тя се казва "Пластиките" и се провежда в столичния квартал Гоце Делчев. "Полицейското въздействие" е срещу хора, източващи банкомати. Името на акцията идва от наименованието на имитиращите дебитни карти "бели пластики".

Все още не е ясно колко от задържаните ще са устроени за постоянно в следствения арест, но информацията от преди два дни е, че в него са останали само четири места.

Провеждането на операцията бе анонсирано лично от министър Цветан Цветанов в петък по обед, но според съобщението на МВР тя е стартирала сутринта.

При обиските и претърсванията са иззети около сто пластики. Открити са около 60 000 лева в брой. Арестуван е главатарят на групата с прякор Рапа. С белезници са обзаведени още В.М. на 24 години, К.Б. на 30 години, 33-годишният Р.М.-Худи и 29-годишният му брат Х.М., В.С. на 30 години и братята Е.З.- Гуми на 20 години и З.З.-Захарчето на 28 години, които тъкмо отчитали парите от нощния "оборот" и картите на 20-годишния С.И. Последвали арести и на другите двама участници – 27-годишният И.Л.-Лачения и 27-годишният Б.Б.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?