Полицията проверява нахлували ли са гардовете на Стайков в МВР-болница

Полицията проверява нахлували ли са гардовете на Стайков в МВР-болница

МВР е започнало проверка дали гардове на арестувания вчера Стайко Стайков са се опитали да нахлуят във ведомствената болница и да го вземат оттам.

Стайков бе преместен в лечебницата на МВР, след като в понеделник беше приет в "Пирогов" с оплакване, че е бил отвлечен и пребит от неизвестни лица.

Преди това младият мъж бе неуспешно издирван около 4 месеца от полицията и Интерпол.

След като се появи в болницата той бе арестуван за 72 часа и вероятно ще получи обвинения като част от организираната престъпна група за разпространение на нелегални цигари, за която прокуратурата твърди, че е била ръководена от баща му – алкохолния бос Миню Стайков.

По неофициална информация група от около 7-8 мъже са се опитали да влязат в МВР болница. Те обяснили, че искат сами да пазят Стайков, тъй като нямали доверие на полицията и служителите на главна дирекция "Охрана" към правосъдното министерство, които също са на място.

В крайна сметка са били спрени от МВР. Оттам твърдят, че мъжете изобщо не са успели да влязат в сградата, защото имало строг пропусквателен режим.

Все още не е ясно дали и кога Стайков ще получи обвинения. В понеделник наблюдаващият прокурор Ангел Кънев заяви, че му назначена медицинска експертиза. Тя трябва да покаже дали Стайков може да лежи в ареста. Ако отговорът е положителен, прокуратурата ще иска постоянното му задържане.

Към момента от МВР твърдят, че няма потвърждение, че Стайков е бил отвлечен. Това е неговата версия, но нито някой от близките му е заявявал подобно нещо през последните месеци, нито от чуждестранна служба е постъпвала такава информация.

Споделяне

Още по темата

Още от България