Полицията проверява за още жертви на арестуваните за убийството край Негован

Полицията проверява за още жертви на арестуваните за убийството край Негован

МВР проверява дали и други хора са пострадали от двамата арестувани за двойното убийство, съобщава Нова телевизия. Труповете на 75-годишния Йордан Атанасов и съпругата му Марияна бяха открити преди десетина дни край софийското село Негован. За престъплението бяха арестувани двама строителни работници – Пламен Шлапяшки и Георги Нанчев. Според МВР те са направили самопризнания. Очаква се днес Софийският градски съд да реши дали двамата мъже ще бъдат задържани за постоянно в ареста.

Междувременно полицията търси още жертви, заяви пред Нова телевизия зам-шефът на националната полиция Николай Хаджиев.

"Извършваме такъв анализ няколко години назад, ще търсим и ще установяваме съпричастност – на изчезнали хора“, обясни той.

След престъплението двамата заподозрени са продължили нормалния си начин на живот, твърдят от полицията. Те са продължили и да ремонтират жилища. Според разлседващите двойното убийство е било планирано повече от година.

"Това престъпление е планирано много професионално. Единият от извършителите е лежал 4 пъти в затвора - Георги. За кражби, хулигански действия, за такива престъпления. Двамата са го планирали много професионално. Строителният бизнес не е бил само камуфлаж, но явно интелектуалното ниво им е нулево и не са могли да си намерят някаква нормална работа, но в интерес на истината, в беседите, които сме провеждали с техните т.нар. клиенти - те са били доста добри майстори. Даже ние много се учудваме при положение, че са търсени и добри майстори защо изобщо са прибегнали до извършването на престъпление. При условие, че те с този бизнес, с който се занимават, предполагам, изкарват добри пари“, заяви пред бТВ началникът на криминалния отдел в СДВР Ангел Бадънков.

Споделяне

Още от България