Полицията разкри факти за купуване на гласове за "Лидер"

По разпореждане на Районната прокуратура в Бургас разследващи полицаи са извършили претърсване в домовете на четирима жители на село Рудник, Бургаско, съобщиха от МВР в сряда. Съобщението е по повод изявление на коалиция "Лидер" – "Новото време" по-рано през деня, че работещи в поморийската мина "Черно море 2", собственост на бизнесмена Христо Ковачки, са били подложени на полицейски произвол, инспириран от определени политически сили.

На 5 юни в полицията е бил получен сигнал, че лица са предлагали назначаване на работа в мината в село Рудник срещу гласуване за кандидат от "Лидер", продължава съобщението. Веднага информацията е била докладвана на Районната прокуратура в Бургас, която е образувала досъдебно производство и е разпоредила проверка по случая.

Полицаи са претърсили домовете на четирима жители на с. Рудник. На единия адрес, където живее 40-годишна жена, са открити и иззети списъци на работещи и кандидати за работа в мина “Черно море”. При разпита жената е признала, че хората в списъците са заявили, че ще гласуват за "Лидер", ако получат работа в мината.

Пред съдия част от лицата в списъка са били разпитани като свидетели. Съгласно дадени писмени разпореждания от прокуратурата са изискани и получени документи за назначаване и прекратяване на трудови правоотношения на служители в мината за периода от 1 май до 8 юни т.г.. Установени са точните данни на 36 лица от списъка, които в момента се разпитват в качеството им на свидетели.

В съобщението се казва още, че работата по случая продължава.

Споделяне

Още от България