Полицията с допълнителни мерки в София заради мачовете

Полицията с допълнителни мерки в София заради мачовете

Столичната полиция е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след предстоящите спортни събития в почивните дни.

Полицейски служители ще се грижат за сигурността както на територията на стадионите, така и в целия град. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и местата, на които има възможност да се засекат привърженици на противникови отбори.

Посетителите на спортните събития ще бъдат проверявани преди влизането им на стадионите. В спортните съоръжения няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние и/или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки). Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

От полицията препоръчват зрителите да пристигнат по-рано в района на стадионите.

Допълнителни полицейски сили ще бъдат ангажирани и с охрана на обществения ред в района на зала ”Арена Армеец” за предстоящите финали на Европейското първенство по волейбол.

В 20.45 ч. в събота в зала ”Арена Армеец” започва мачът между отборите на България и Франция по волейбол.

От 20.00 ч. на стадион „Георги Аспарухов” в неделя започва мачът между отборите на Левски и Лудогорец.

В неделя трябваше да се играе срещата между ЦСКА и ”Витоша”-Бистрица в София, но тимът, за който доскоро играеше и премиерът Бойко Борисов, обяви, че ще откаже мача от съображения за сигурност. За неделя феновете на ЦСКА са планирали протестно шествие до сградата на парламента заради неясното бъдеще на отбора.

Споделяне

Още от Спорт

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?