Полицията спря сайтове за музика

Служители на ГДБОП предотвратиха незаконно разпространение на музикални произведения чрез интернет сайтове, съобщи пресцентърът на МВР.

Съобщението гласи, че "служители на сектор „Компютърни престъпления и интелектуална собственост”-ГДБОП са провели операция, насочена към пресичане на незаконно използване на филми без съгласието на правоносителя, чрез интернет страниците http://payner-music.ovo.bg/, http://studio-payner.ovo.bg/ и http://radio1universal.ovo.bg/.“

До реализация на операцията се е стигнало след получен сигнал. В хода на разследването са установени собственикът и администраторът на сайтовете, чрез които се предоставял достъп на неограничен брой потребители до най-новите музикални произведения от каталога на музикална компания.

„По този начин са нанесени щети на българската музикална индустрия и българските творци.Преустановен е достъпът до сайтовете, уведомена е прокуратурата", се казва в съобщението на МВР.

Операцията на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” за ограничаване на интелектуалното пиратство в интернет, е посочено в съобщението на МВР.

Споделяне

Още от Бизнес