Полицията стреля по автомобил, пробил загражденията на Тур до Франс в Париж

Полицията стреля по автомобил, пробил загражденията на Тур до Франс в Париж

Френската полиция откри огън по автомобил, опитал се да пробие металните заграждения около мястото на последния етап на колоездачната обиколка на Франция, съобщи Асошиейтед прес. Инцидентът стана в неделя часове преди очаквания финал на Тур дьо Франс на парижкия площад "Конкорд".

Автомобилът, в който бил само шофьорът, избягал невредим, заяви говорителят на полицейския профсъюз Люк Поанян. Той уточни, че полицейски служители довършвали поставянето на загражденията, когато автомобилът се опитал да се вреже в тях. Силите на реда незабавно открили огън по колата, която избягала от мястото на инцидента. Няма ранени полицаи, добави говорителят.

Според властите шофьорът на този автомобил малко преди това е блъснал друга кола в квартала на булевард "Шанз Елизе" и избягал, за да не бъде спрян за проверка от полицаите, които били разположени в района заради Тур дьо Франс, отбелязва Франс прес.

"Това е незначителен инцидент. Не е бил насочен срещу Тур дьо Франс, не е тероризъм, а обикновен отказ за подчинение на полицията, каквито се случват всеки ден", каза полицай, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Нарушителят се е насочил към площад "Конкорд“, помитайки поставено за състезанието заграждение. Полицията е открила огън по колата, за да я спре, но не е имало престрелка. Според анонимен източник в случая става въпрос за "отказ за подчинение“ на органите на реда. Полицията продължава да издирва шофьора.


Стотици хиляди хора се събират на площад "Конкорд" и булевард "Шанз Елизе" за финалния етап на Тур дьо Франс.

Споделяне

Още от Свят