Полицията удари хероинова банда в Пловдив

Организирана престъпна група, разпространяваща хероин, е разбита в Пловдив, съобщи във вторник МВР. В ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” са 11 души – десет мъже и една жена. Бандата е държала около 50-60% от наркопазара в града под тепетата. Това е третата успешна реализация на полицейски служители, които достигат до високо ниво в йерархията на търговията с дрога в Пловдив, отчитат от местната полиция.

Наблюдението на дилърите на пласьорите се е водело от началото на тази година, уточни зам.-окръжният прокурор Божидара Попова. Тя допълни, че са използвани специални разузнавателни средства и че прокуратурата разполага със защитен свидетел, който е дал ценна информация за организацията на бандата.

Установено е, че хероинът се внася в Пловдив от Турция чрез различни доставчици. Те продавали дрогата на килограм на дилъри, които от своя страна я разпространявали по създадена от тях мрежа към по-дребни доставчици.

Членовете на групата са задържани на различни места в Пловдив през последния месец и половина при четири специализирани полицейски операции. В наркомрежата заловените представляват едри прекупвачи или т. нар. дилъри на килограм. Всички те са безработни и живеят в луксозни домове в кв. ”Столипиново” и кв.”Хаджиасан махала”,  населявани от роми.

Петима от закопчаните са излежали присъди за притежание на наркотици. При обиски в домовете и местата за пакетиране на дрогата полицаите иззели общо 206 грама хероин в пакетчета и в насипно състояние, около 25 мобилни телефона, 25 000 лева и електронна везна. За произхода на част от парите задържаните обяснили, че са от банкови кредити.

Споделяне

Още от България