Полицията в Брюксел разкри българска престъпна група

Полицията в Брюксел е разкрила организирана престъпна група от мъже с български документи за самоличност, която от дълго време е извършвала кражби на движими вещи и обири на помещения в района на белгийската столица, съобщава вестник "Либр Белжик", цитиран от БТА.

При претърсването на адреса, където са живеели задържаните, са били открити десетки крадени велосипеди, скутери, метал, скъпа техника. В обитаваните помещения са открити също секири, клещи за рязане на метал, мечи лапи за разбиване на ключалки.

Разкриването на бандата започнало с проверка на бус с българска регистрация в неделя на една от централните улици в Брюксел. В каросерията били намерени метали, за чиито произход тримата мъже, пътували с превозното средство, не могли да дадат обяснение.

Мехмед А, Младен В. и непълнолетният Хинко А. били отведени в полицейското управление, където признали, че към дейността им са съпричастни също Алеф М. и Николай А. Всички те са имали предишни регистрации в полицията за кражба на метали и са били с неуреден престой в Белгия.

Последвало претърсване на адреса, където живеел под наем Николай А., като още пред сградата полицаите видели други два буса с българска регистрация. През прозорците им се виждали велосипеди, скутери и парчета метал. Макар първоначално уличеният да отричал, че има нещо общо с тези превозни средства, при обиска в дома му били открити ключовете за двата буса.

На Николай А.. са предявени обвинения и за трафик на хора, тъй като на адреса му е открита стая от около 70 кв. метра, в която десетина българи са живеели при непоносими условия. На Александър, Младен, Алеф и Хинко са повдигнати обвинения за кражби. Според следствието Николай е бил ръководител на останалите задържани, които принуждавали други десетина души с български документи да извършват кражбите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?