Полицията в Ню Йорк два дни гони див койот

Полицията в Ню Йорк два дни гони див койот

Тридесет служители на нюйоркската полиция участваха в двудневна операция по издирването на див койот, пише “Ню Йорк пост“ в петък. Те използвали десетки служебни автомобили и дори хеликоптер, но умният звяр им се изплъзвал постоянно.

Първоначално койотът, оказал се млада 13-килограмова самка, бил забелязан в сряда в Манхатън от служители на реда, но те почти веднага го загубили от поглед. На следващия ден кръстеното Уоли животно отново било засечено и му била устроена истинска гонка.

Накрая женската се скрила в паркинг гараж и заела позиция под един от автомобилите там. Полицаите преградили улицата и осигурили “периметър на безопасност“. След което по животното била изстреляна стрела с приспивателно.

Койотът е предаден на Американското общество за предотвратяване на жестокостта към животните и след преценка на специалистите ще бъде решена съдбата му, предаде АП.

Историята на Уоли не е първият случай на поява на диви койоти в Ню Йорк от началото на 2010 г. През февруари и март такива зверове бяха забелязани в района Челси, на територията на Колумбийския университет и в Сентръл парк.

Споделяне

Още от Свят