Полицията в Рио разпитала български спортист за боя над камериерка

От нашата делегация отричат това да са гребците Божилов и Василев

Полицията в Рио разпитала български спортист за боя над камериерка

Български спортист на олимпийските игри е бил извикан на разпит в полицията в Рио де Жанейро по повод обвинението на камериерка от олимпийското село, че тя и нейни колежки са били нападнати при почистване на стаите, съобщи АФП.

"Води се разследване по случая, при който спортист от българската делегация е причинил наранявания на няколко камериерки, работещи в олимпийското село", се казва в съобщението на полицията в Рио.

Една от пострадалите камериерки е дала показания, че инцидентът се случил, докато тя и колежките ѝ влезли в стаята за да почистят. "Спортистът обаче е настоял те да напуснат стаята, като ударил една от жените, след което нападнал останалите", се казва още в съобщението на полицията.

Името на разпитания български спортист не се споменава в информацията.

Най-вероятно става въпрос за някой от гребците Георги Божилов и Кристиян Василев, които бяха посочени от Българския олимпийски комитет (БОК) като замесени в инцидент с чистачка в селото на спортистите.

Пред "Дневник" от българската делегация са отрекли Божилов или Василев да са били разпитвани от полицията. "Никой от българските спортисти не е разпитван. Двамата гребци отпътуваха за България, като скоро трябва да са в София", заявиха представителите на БОК в Рио.

В течение на случая бил посланикът ни в Бразилия Валери Йотов. В Рио има изнесено временно консулството и Йотов е там. "Ако има нещо, ще бъде търсен посланикът", казват още от българската спортна делегация.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че българският посланик в Бразилия и олимпийската ни делегация са пуснали официална нота заради кражбите от стаите на атлетите ни.

БОК защити българските гребци в понеделник и изрази тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти.

Споделяне

Още от Рио 2016