Полицията в Сливен разкри похитители на бизнесмен

Полицията в Сливен разкри извършителите на отвличане на местен бизнесмен, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията в града комисар Чавдар Божурски в петък.

34-годишният търговец на медикаменти и фармацевтични продукти Ю.К. сам се е оплакал в кметството на сливенското село Сотиря, че е бил отвлечен на 1 април около 18.30 часа от неизвестен мъж, докато се е качвал в личния си автомобил.
При извършената проверка е установено, че извършители на престъплението са 22-годишният Н.К. - криминално проявен, осъждан и изтърпял присъди за кражби и 26-годишният А.С. също от Сливен, който няма криминални регистрации.

Предполага се, че двамата имат съучастник, който е и поръчител и организатор на отвличането - бивш служител във фирмата на похитения. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което до този момент е установено, че поръчителят на отвличането се познава с А.С. и предлага на него и приятеля му Н. К. пари за извършване на престъплението.

Двамата се съгласяват да поемат задачата и на 1 април около 18.30 ч. А. С. се качва през задната врата в автомобила на похитения, докато жертвата отключва колата си, след което го заплашва с пистолет и му разпорежда да кара в определена от него посока.

След известно време в колата се качва и вторият похитител. След това слагат белезници на бизнесмена и го напъхват в багажника. Откарват го в планината на няколко километра от Сливен, след което свалят белезниците му, връзват ръцете му с въже, оставят го в багажника на автомобила и се отдалечават в неизвестна посока. Похитеният мъж успял да се развърже, да отключи задната седалка на леката кола, откъдето влязъл в купето на автомобила и после подкарал към село Сотиря. Поради тъмнината и недобрата ориентация в местността, успял да стигне до селото едва около 10.30 ч. на 2-ри април, когато подал и сигнала за случилото се.

Похитеният и съпругата му са собственици на фирма за търговия с лекарства, козметика и парфюмерия.
Претърсени са домовете на извършителите, където са намерени и иззети веществени доказателства. Двамата са задържани за 72 часа. Издирва се предполагаемият им съучастник и поръчител на престъплението, който към момента се укрива.

След този случай МВР ще може да се похвали с разкриването на отвличане. В същото време обаче съдбата на изчезналия миналия петък бизнесмен Киро Киров остава неизвестна и официално се твърди, че никой не е поискал откуп за живота му и не се е свързал с близките му. Похищенията, извършени и организирани от добре подготвени хора, продължават да са загадка за българските криминалисти.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?