Полицията в Словакия задържа заподозрени в убийството на журналиста Ян Куциак

Полицията в Словакия задържа заподозрени в убийството на журналиста Ян Куциак

Полицията в Словакия задържа днес заподозрени в убийството на журналиста Ян Куциак от братиславското онлайн издание "Актуалити" и годеницата му Мартина Кушнирова през февруари тази година. Това съобщи Словашкото радио в четвъртък.

Сред задържаните осем души във връзка с убийството на словашкия журналист Ян Куциак е и предполагаемият му убиец, предаде ДПА.


За останалите задържани се подозира, че са съучастници на наемника, физическия извършител на убийството, помогнали за организацията на престъплението.

Осемте заподозрени бяха арестувани от специализирани сили на полицията в град Коларово, Южна Словакия.


Словашкият премиер Петер Пелегрини приветства полицейската операция.


"Следствието и прокуратурата заслужават похвала за своята работа, която позволи задържане на заподозрените. Разследването на убийството на Ян Куциак и годеницата му, а също така и наказването на престъпниците се контролират от правителството", заяви Пелегрини.


Полицията съобщи, че разследването по случая продължава.

 

27-годишният Ян Куциак бе застрелян на 21 февруари заедно с годеницата си Мартина Кушнирова в с. Велка Мача, Западна Словакия. Репортерът бе разкрил корупционни схеми във властовите структури на страната и съобщил, че двама високопоставени служители от правителствения апарат са контактували с италианската мафиотска групировка "Ндрангета". Това предизвика обществено-политическа криза в страната. Премиерът Роберт Фицо подаде оставка, отстъпвайки поста на своя заместник Петер Пелегрини.

Споделяне

Още от Европа

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?