Полицията задържа 34 нелегални имигранти и 6-ма българи – каналджии и грабители

Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти от Сирия и Ирак и шестима българи - трима каналджии и други трима души, ограбили нелегалните имигранти, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В нощта срещу вторник гранични полицаи са задържали в землището на село Момина Църква, община Средец, 34 нарушители на границата (30 мъже и 4 жени) и един каналджия.

Нелегалните имигранти били без документи. 12 от тях заявили, че са от Сирия, 22 - от Ирак. Установено е, че групата е преминала по-рано границата в района на 159 гранична пирамида и е поета от 19-годишен каналджия от региона.

Той укрил хората в землището на с. Момина Църква. По-късно се върнал с трима свои авери на 21, 25 и 37 години. Тримата обрали нелегалните имигранти. Взели им всичко по-ценно – пари, телефони, часовници. Инсценирали обир и на 19-годишния каналджия и се прибрали.

Граничните полицаи задържали нелегалните имигранти в момента, когато недоволството им от каналджията било на път да прерасне в саморазправа. По-късно близо до мястото са открити и задържани и други двама каналджии, на 29 и 39 години, които всъщност организирали и координирали прехвърлянето на групата през границата.

На сутринта са задържани и тримата грабители. В домовете им са открити доказателства, които сочат съпричастност към извършеното престъпление.

Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Болярово.

Там са задържани и шестимата българи, всичките от община Средец. Срещу трима от тях е образувано досъдебно производство за каналджийство, а срещу другите трима - за грабеж.

Бежанската вълна към България през последните седмици отново се засили, а правителството и неправителствените организации очакват миграционният натиск да се засили още повече заради кризите в Сирия и Ирак.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?