Полицията залови 25 нелегални емигранти

Двадесет и пет нелегални емигранти са се опитали да влязат незаконно в страната в сряда през българо-турската граница. Очакванията им са били, че в района на Свиленград границата минава през сравнително равнинна част, а мъглата ще позволи лесно да навлязат незабелязани във вътрешността на страната, съобщиха в четвъртък от МВР.

Граничните полицаи са забелязали петима мъже в района на с. Сладун. При полицейската проверка било установено, че нямат документи и не говорят български език. Задържани са в ГПУ-Свиленград, където заявили, че са палестинци.

По-късно полицаите са видели четирима мъже да преминават границата в района на 291 пирамида. Нарушителите са задържани. Те били без документи за самоличност, представили се за иракчани.

В граничната зона в района на с. Маточина след това без документи за самоличност били задържани шестима мъже, които заявили, че са сомалийци.

С термовизионна система граничните полицаи забелязали петима да пресичат държавната граница в района на 291 пирамида. След проведените издирвателни действия нарушителите - мъже, били задържани. В тях не били открити документи за самоличност, първоначално се представили за иракчани, а по-късно – за палестинци.

Половин час преди полунощ на ГКПП – Капитан Андреево пък на платно влизащи товарни автомобили между помещенията за митническа проверка и фитосанитарен контрол били установени мъж и жена без документи с трите им деца. Те заявили, че са афганистанци. Мъжът бил задържан, жената и децата - настанени в специализирано помещение.

От началото на месеца граничните полицаи от РДГП-Елхово са задържали общо 70 нелегални емигранти - най-много са нарушителите от Ирак, Сомалия, Мароко, Палестина, Иран.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?