Полицията залови 39 кг хероин

39 кг хероин заловиха при съвместна операция служители на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” и на полицията в Хасково, съобщиха от МВР в неделя.

Задържаният наркотик е част от действията, предприети от български и чужди полицейски служби по обезвреждането на мощна организация за наркотрафик, допълват от МВР. Операцията продължавала и в момента в други страни.

При провеждане на акцията у нас на излизане от Хасково в посока Стара Загора антимафиотите са задържали 53-годишния Б. Д, който с личния си мерцедес пренасял дрогата.

След направения обстоен обиск на автомобила са открити 77 пакета кафяво прахообразно вещество, увити в чували и подредени в картонени кашони в багажника на колата.

Наркотикът е бил предназначен за европейския наркопазар, където килограм от него се търгува за около 20 хил. евро.

Задържаният мъж е имал за задача да организира безпрепятственото му преминаване през нашата територия. За да бъде сигурен, че всичко в плана ще бъде наред, той решил да не се доверява на друг и сам да превози нелегалния товар.

Б. Д. и друг път е попадал в полезрението на служителите от ГДБОП като участник в пренасянето на наркотични вещества. По случая е образувано дознание, се посочва МВР.

Миналата година служителите на ГДБОП са заловили над 150 кг хероин.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?