Полицията залови четирима, пласирали дрога във Варна

Полицията е задържала в петък вечерта група то четирима души, занимаваща се с разпространение на синтетични наркотици във Варна, съобщи в неделя зам.-директорът на полицията в града комисар Димитър Димитров.

При операцията са задържани четирима варненци на възраст между 17 и 24 години, трима от които са известни на полицията.При извършения обиск у тях са открити 20 грама амфетамин на прах. След задържането на тримата в апартамента на четвъртия са открити още 182.25 грама амфетамин и 1.2 килограма марихуана.

Според комисар Димитров заловеното количество наркотик е достатъчно да задоволи потреблението във Варна за около 3 седмици. Срещу четиримата е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици. Няма данни те да са свързани с други лица или да са част от по-голяма престъпна група.

Полицейският началник съобщи още, че според разследващите групата е основен доставчик на синтетична дрога в морския град. Групата е пласирала наркотиците в нощните заведения. Четиримата са задържани за 72 часа.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?