Полицията засилва присъствието си край туристическите обекти в Париж

Полицията засилва присъствието си край туристическите обекти в Париж

Полицейското присъствие около туристическите обекти в един от най-посещаваните от туристи градове в света - Париж - ще бъде засилено с наближаване на лятото, съобщи парижката префектура, цитирана от Франс прес.

Префектурата започва и информационна кампания срещу "измамите с общественото милосърдие". Брошури на френски и на английски език ще се раздават при главните туристически обекти в града, който всяка година посреща към 27 милиона туристи, 18 милиона от които - чужденци.

В брошурите предупреждават туристите да не подвеждат от фалшиви петиции на младежи, които после искат пари или се възползват, за да пребъркат джобовете на минувачите. Ако срещнете такива хора, подминете ги и продължете пътя си. Не се поддавайте и не позволявайте да ви доближат, се казва в информационните листовки, подготвени от префектурата заедно с парижката туристическа служба.

Основните места, за които се отнася кампанията, са катедралата "Нотър Дам", Лувъра, големите маркови магазини и операта, хълмът Монмартър, "Шан-з-Елизе", Марсово поле и Трокадеро.

В края на април Лувърът затвори врати за един ден, след като музейните работници спонтанно спряха работа в знак на протест срещу наплива на джебчии, които ограбват и нападат посетителите.

Споделяне

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?