Полковник от Сухопътни войски стана зам.-директор на Софийска филхармония

Вместо в запаса Гошо Мерджанов влезе в елитарната култура

Полковник Гошо Мерджанов (вдясно) с военния аташе на Кралство Швеция подполковник Пер Алриксон.

Полковник зае ръководна длъжност в Софийска филхармония. Името му е Гошо Мерджанов и е бивш заместник-началник щаб на Сухопътни войски, съобщи сайтът "Площад Славейков", който е научил това от новия директор на филхармонията Найден Тодоров.

Мерджанов се е пенсионирал от Министерството на отбраната през декември 2015-а и ето че около година по-късно вече е на пост в Министерство на културата, отбелязва изданието. Поканата за командната длъжност във Филхармонията дошла не от Тодоров, а от вече бившата и.д. директор на Филхармонията Светлина Терзиева. Дни преди сражението (конкурса) за ръководител на симфоничния оркестър, в който участва и цигуларката, тя го назначила за зам.-директор на музикалната институция, неизвестно с какви стратегически цели.

Иглика Ганева от дирекция "Концертна дейност" на филхармонията заяви, че Мерджанов е назначен на административна длъжност, от която се изискват отговорности за материалната част и не е нужно да се притежават каквито и да било музикални компетентности.

Споделяне

Още от Общество