Половин година КАТ не може да намери свалени номера на автомобил

Собственичката на колата се принудила да си купи нова кола

Половин година КАТ не може да намери свалени номера на автомобил

Семейство от Кърджали от половин година не може да използва лекия си автомобил, след като полицаи му свалят номерата. Междувременно собственичката на колата печели делото, но въпреки това КАТ не и връща табелите, защото не може да ги намери, съобщи за абсурдния случай Нова телевизия.

 

Кошмарът за семейството започва в началото на март, когато приятелят на Емилия Башева пътува до Кърджали с нейната кола. Той е спрян от полицаи и заради стара глоба му е взета книжката. Малко по-късно - все още не успял да си плати глобата, полицаите го виждат и решават, че ще свалят номерата на колата.

 

"От началото на месец март до днес тази кола си стои тук, не се ползва, защото няма номера. Започва се ходене по мъките. Трябваше да наемем адвокат, печелим дело и обезщетение от 513 лева", разказа Емилия Башева.

Междувременно, докато чака резултата от делото, тя купува друга кола, с която да се придвижва.

"Няма как да си вършим работа, ние и двамата работим и ни трябва автомобил", обяснява жената.

Въпреки спечеленото дело срещу Пътна полиция сагата с номерата продължава.

"Още първия месец върнаха книжката на приятеля ми. Оттогава до днес, вече 6 месеца, номерата ги няма. Казват ми, че не знаят къде са", каза Башева.

От полицията в Кърджали заявиха, че преди дни по случая е разпоредена проверка. Резултатът от нея се очаква до седмица. Уверяват, че проблемът ще бъде решен.

Споделяне

Още от България