Половин милиард долара за Хелоуин костюми на домашни любимци ще изхарчат в САЩ

Половин милиард долара за Хелоуин костюми на домашни любимци ще изхарчат в САЩ

Лудостта по Хелоуин отново обхвана и собствениците на домашни животни в САЩ, като се очаква те да изхарчат близо половин милиард долара, за да костюмират техните любимци.

Повече от 30 милиона души ще изхарчат приблизително 480 милиона долара, за да костюмират техните домашни любимци за този Хелоуин. Тази сума е два пъти по-голяма от 220-те милиона долара, заделени за празника през 2010-а година, когато Националната федерация за продажби на дребно започна да провежда подобно проучване за костюмирането на домашни любимци за празника, съобщава агенция "МаркетУоч" (MarketWatch).

Националната федерация за продажби на дребно посочи, че американците ще изразходват 9 млрд. долара около празнуването на Хелоуин тази година, което е малко под изхарчените през миналата година 9.1 млрд. долара за костюми, картички и украси. Костюмите за домашни любимци представляват 15% от всичките 3.2 млрд. долара, изразходвани за продажби на костюми за празника. Повече от 31 милиона души ще закупят костюми за домашни любимци през тази година спрямо 28 милиона през миналата

Американците на възраст между 25 и 34 години най-вероятно ще облекат за празника своите домашни любимци, като те най-често публикуват и онлайн костюмираните си за Хелоуин животни.

Споделяне

Още от Бизнес