Половин милион българи на път по празниците

Половин милион българи тръгват на път за празниците, а полицаите ще направят втори опит да сложат ред в трафика, съобщи Нова телевизия в четвъртък.

Обичайно най-натоварените и опасни места са проходът "Предел" и Кресненското дефиле. Минавайки през тях, шофьорите трябва, освен за опасни завои, да се оглеждат и за паднали камъни. Освен това за опасен се смята и районът край Сандански, където ден преди Великден четирима души намериха смъртта си.

Десетки полицейски патрули следят за нарушители на пътя. Засиленият контрол ще продължи до края на празниците.

"Ще има засилено полицейско присъствие със всички налични мобилни радари на ОД МВР - Благоевград като съответно водачите ще бъдат спирани, ще им бъде показано, съответно на снимка и на клип допуснатото нарушение и ще им бъде съставен акт за установеното нарушение", коментира началникът на КАТ - Благоевград Димо Чобанов.

Граничният пункт „Кулата" работи на пълни обороти и затова задръствания не се очакват. Движението по Е-79 ще остане натоварено, колони от автомобили се очакват и днес до обяд.

Около 3000 пътни полицаи следят движението по пътищата на страната за превишена скорост, за спазване на правилника и за валидни документи. От полицията съветват да се избягват пиковите часове за пътуване, да не се кара по тъмно и да не се нарушава Закона за движение по пътищата.

Споделяне

Още от България