Половин милион българи ще пътуват по Великден

Половин милион българи ще пътуват по Великден

Около половин милион българи ще тръгнат на път за Великденските празници, които ще осигурят шест дни ваканция, прогнозират от КАТ във вторник, В чиито следобедни часове се очаква да започне засиленият трафик на автомобили. Пикът ще е на 1 май и в деня на приключването на почивката – 6 май.

 

Основен проблем на трафика ще бъдат ремонтите, като главен път Е-79 е най-засегнат. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. Във вторник следобед и на 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението.

 

Очаква се засилен трафик на български туристи в посока Гърция, затова ще се премахнат част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79.

 

Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. На 30 април и на 6 май по трасето има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14 до 20 часа. Разпоредено е също прекратяване на строително-монтажните работи след 12 часа на 30 април.

 

Създадена е предварителна организация на Гранична полиция с осигурен достатъчно състав за насищане на граничните зони с полицейски патрули и засилено присъствие на служители в зоните на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 

"Зелена вълна" ще бъде пусната в София от центъра към изходите на града по няколко лъча, за да не се образуват тапи и задръствания.

 

Полицаите призовават да не се предприемат рискови изпреварвания и шофьорите да бъдат търпеливи. Засилени ще бъдат нощните проверки по третокласните пътища за алкохол, наркотици и неправоспособни шофьори.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?