Половината американци не вярват, че Тръмп може да защитава интересите на САЩ в преговорите с Русия

Половината американци не вярват, че Тръмп може да защитава интересите на САЩ в преговорите с Русия

Почти половината (48 на сто) от американците смятат, че президентът на САЩ Доналд Тръмп не е способен да представлява интересите на САЩ в преговорите с Русия, сочат резултатите от допитване на вестник "Вашингтон пост" и телевизия Ей Би Си, оповестени в неделя.


Според проучването само 32 на сто от американците имат вяра на Тръмп да води преговори с Путин от името на САЩ.


Участниците в анкетата били попитани също така доколко е правомерна срещата през лятото на м.г. на Доналд Тръмп-младши с руската юристка Наталия Веселницкая, в присъствието на зетя на президента Джаред Къшнър, и на шефа на предизборната му кампания Пол Манафорт. Само четвърт (26 на сто) от запитаните отговорили, че те имат право на такава среща. Близо две трети (63 на сто) обаче смятат, че срещата е била неуместна. Както бе съобщено по-рано, Тръмп-син не отрече, че е разчитал на тази среща да получи компромат срещу Хилари Клинтън, която тогава бе главният съперник от демократите в президентската надпревара срещу неговия баща Доналд Тръмп.


Резултатите от проучването сочат още, че 58 на сто от американците са недоволни от работата на Тръмп като президент. 41 на сто пък не одобряват неговата икономическа политика. Освен това почти половината от анкетираните (48 на сто) смятат, че за времето на президентството на Тръмп САЩ са изгубили позиции в света.


Що се отнася до въпроса за намесата в американските избори, мнозинството - 60 на сто от запитаните - вярва, че Русия се е опитала да повлияе на резултата от президентските избори в САЩ м.г. При това 44 на сто от анкетираните смятат, че именно Тръмп е получил изгода от руската намеса, а 14 на сто смятат обратното.

Споделяне

Още от Свят