Половината служители на Фейсбук ще работят дистанционно до десет години

Марк Зукърбърг

Ръководителят и основател на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг заяви, че очаква пандемията от коронавирус да остави трайни следи в работната практика и прогнозира, че около половината от служителите в компанията ще работят дистанционно след десет години, предаде ДПА.

В интервю за технологичния новинарски сайт "Върдж" (The Verge) той посочва, че тази цифра от 50 на сто е негова оценка, а не официално съобщение.

Според допитване сред служителите на Фейсбук, всеки пети изразява твърда подкрепа за постоянната работа от дома, а други 20 на сто проявяват "известен интерес". В същото време 40 на сто отбелязват, че това няма да бъде практично поради естеството на работата им.

Зукърбърг очаква в бъдеще повече служители да бъдат назначавани, за да работят от вкъщи от самото начало на договорите им.

Други големи технологични компании, сред които Туитър (Twitter), обявиха по-рано, че служителите им ще продължат да работят дистанционно и след смекчаването на въведените заради пандемията мерки за социална дистанция.

Преди пандемията големите технологични компании се стараеха всичките им служители да работят заедно в огромни централи. Някои от тях, сред които Фейсбук, им предлагаха бонуси, за да живеят в близост.

Миналата година служителите на Фейсбук по света бяха над 48 200.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?