Полша разкри проруска група, опитвала се да разпали напрежение с Украйна

Полша разкри проруска група, опитвала се да разпали напрежение с Украйна

Полша задържа рускиня, участвала в проруска група, опитвала се да разпали напрежение между Полша и Украйна, и скоро ще я експулсира, заяви полската служба за вътрешна сигурност, цитирана от Ройтерс.

Службата за вътрешна сигурност каза, че още четирима човека, замесени според нея в "хибридни" дейности срещу Полша, ще получат петгодишна забрана за влизане в страната. Рускинята беше идентифицирана като "Екатерина К."

Службата не даде подробности за самоличността на другите четирима души, които според нея са предприели "решителни опити за укрепване на проруските групи в Полша около два ключови приоритета на хибридните действия на Русия срещу Полша".

"Това са разпалване на полско-украинска враждебност в социалната и политическата област и подкопаване на тълкуването на полската история и заменянето ѝ с руска версия", заяви службата за вътрешно разузнаване.

Тя каза, че нейната намеса е "неутрализирала дейността на две мрежови структури, участващи в руската хибридна и информационна война срещу Полша".

Споделяне

Още от Европа

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?