Полската база в Кербала е обстрелвана

Две испански и една полска бази в Централен и Южен Ирак са били обстрелвани рано в неделя с минометен огън. Става въпрос за полската база в Кербала, в който е разположена и българската база, и испанските бази в Дивания и Наджаф, съобщи един от говорителите на коалиционните сили във Вавилон, където е седалището на международния контингент, ръководен от Полша, предаде АФП. На базите не са причинени никакви щети, няма и пострадали войници. Нападателите не са били заловени.

Също в неделя агенциите съобщиха, че четирима американски войници са загинали при две отделни нападения в Ирак. Трима войници от военна колона на Първа американска бронирана дивизия са били убити при нападение край град Дивания, друг американски войник е загинал в провинция ал Амбар.

Рано сутринта бе съобщено и за взривове в центъра на Багдад. По-късно американски военни представители уточниха, че това са били контролирани експлозии. Американската армия често използва контролирани експлозии за унищожаване на иззети оръжия и боеприпаси.

Споделяне

Още от Свят