Полската ЛОТ полита с “Боинг 787 Дриймлайнер“ през юни

Полската ЛОТ полита с “Боинг 787 Дриймлайнер“ през юни

Полската авиокомпания LOT започва от 5 юни редовни полети от Варшава до Чикаго с най-модерния пътнически самолет “Боинг 787 Дриймлайнер”, съобщи превозвачът в сряда. До няколко седмици ще бъде пуснат и по линиите на компанията до Ню Йорк, Торонто и Пекин.

 

От 25 април клиентите на LOT вече могат да закупуват билети за полетите с най-новия самолет в авиопарка на компанията. Машината е изградена от ултра леки и здрави композитни материали от въглеродни влакна, които могат изцяло да се рециклират. Ниското тегло и подобрената аеродинамика в съчетание с по-високата ефективност на двигателите намаляват разхода на гориво с 20% в сравнение с традиционните модели пътнически лайнери. Турбуленцията е сведена до минимум, а системата за забавление предлага филми, тв предавания, музика, видеоигри и аудиокниги, както и приложение за четене на електронни книги

 

В “Самолета на мечтите“ полската авиокомпания ще предложи специална бизнес класа “Елит Клуб“ и премиум икономична класа.

 

LOT извършва седмично 7 директни полета от София до Варшава, където има връзка с полетите до Ню Йорк, Чикаго, Торонто и Пекин на борда на “Боинг 787 Дриймлайнер”.

Споделяне

Още от Бизнес