Полски фирми с интерес да произвеждат у нас авточасти и млечни продукти

Александър Манолев

Полски фирми за производство на авточасти и на млечни продукти са проявили интерес да инвестират в свои мощности в България, съобщиха от Министерството на икономиката в сряда. Това е станало ясно след срещи на зам.-министъра Александър Манолев с представители на двете компании в рамките на посещението му във Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската четворка - Словения, Румъния, България и Хърватия. с

Една от най-големите полски финансови групи"Борьшев" (Boryszew), която произвежда авточасти, и работи в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България. Това е съобщил Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Импексметал", част от финансовата група, която работи на четири континента. Всяка пета кола в Европа има части произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми, сочи статистиката, представена от икономическото ведомство.

Очаква се делегация от фирмата, която да посети индустриалните зони у нас, за да се  запознае с предлаганите от тях възможности за бизнес.

При среща с представители на една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти "Лакталис" е станало ясно, че тя отдавна проучва българския пазар и има конкретен интерес за стъпване на него.

Манолев е акцентирал на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага.

Предстои негова среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?