Полският президент Александър Квашневски ще посети България на 25 и 26 август

Президентът на Полша Александър Квашневски ще посети България на 25 и 26 август по покана на българския държавен глава, съобщи прессекретариатът на президента. Предвиждат се срещи на "четири очи" между президентите Първанов и Квашневски и пленарни разговори между делегациите на двете страни.

Сред основните акценти на разговорите ще бъдат анализ на постигнатото в двустранните отношения след визитата на президента Първанов в Полша /юни 2002 г./, възможностите за активизиране на търговско-икономическия диалог и туристическия обмен, сътрудничеството по линия на НАТО и ЕС, участието на българския контингент под полско командване в операцията в Ирак, се посочва в съобщението.

Александър Квашневски ще се срещне с премиера Симеон Сакскобургготски и с представители на ръководството на Народното събрание.

В рамките на визитата полският държавен глава ще посети Варна. Очаква се по време на посещението да бъдат представени възможностите на българския туризъм и да бъдат обсъдени идеи, свързани с честването на 560-та годишнина от битката при Варна, в която през 1444 г. загива крал Владислав Варненчик.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?