Полският президент влезе в болница

Полският президент влезе в болница

Полският президент Лех Качински беше приет в болница в понеделник рано сутринта поради влошаване на здравословното му състояние, съобщи шефът на Бюрото за печата към канцеларията на президента Марчин Росоловски. По-късно говорителят на болницата д-р Войчех Любински заяви, че президентът се чувства добре и нищо не заплашва здравето му.

58-годишният президент Качински, брат-близнак на премиера Ярослав Качински, трябваше да присъства на тържество по случай откриването на новата учебна година, както и да посети жилищни райони в град Високи Мазовиецки. Той обаче е вдигнал температура и почувствал слабост. След като бъдат готови резултатите от медицинските изследвания, ще бъде дадена допълнителна информация за състоянието на полския държавен глава, съобщават полските медии.

Влизането му в болница съвпада с момента, когато в страната се засилват спекулациите за провеждане на предсрочни парламентарни избори поради разпадането на управляващата коалиция, съставена от партиите Право и справедливост, Самоотбрана и Лига на полските семейства.

Споделяне

Още от Свят