Полярният студ отслабва хватката върху САЩ

Арктическият студен въздух започна да отстъпва от големи територии в САЩ, като ветровете отслабнаха и температурите леко започнаха да се покачват - ден, след като бяха регистрирани рекордни студове, съобщи Асошиейтед прес.

В Атланта бе измерена рекордно ниската температура от 6 градуса по Фаренхайт (минус 14 по Целзий), фонтаните замръзнаха, а хората надянаха редките за този южен град зимни шапки и ръкавици. За сряда обаче прогнозите там са за слънчево време и 42 по Фаренхайт (плюс 5 по Целзий), посочва БТА.

В Средния запад и Запада на САЩ, където през последните няколко дни властваше полярно време,  температурите се качиха, но остават под точката на замръзване на водата.

В хода на това природно явление в САЩ, което според синоптиците не е чак толкова необичайно, във всичките 50 щата вчера бяха измервани температури под нулата по Целзий.

Това се случи и на Хаваите, където на върха на вулканичната планина Мауна Кеа живачният стълб показа 6 градуса по Фаренхайт (минус 18 по Целзий).

Минус 17 по Целзий бе регистрирано в Рийдинг, Пенсилвания, и в Трентън, Ню Джърси.

В мегаполиса Ню Йорк с 4 градуса по Фаренхайт (минус 15 по Целзий) бе надминат рекордът за тази дата от 1896 г. (минус 14 по Целзий).

Още от Свят

Защо Слави Трифонов не успя да регистрира партията си?