Помещение под офиса на ексдепутата от "Суджук-гейт" приличало на месарска фабрика

Помещение под офиса на ексдепутата от "Суджук-гейт" приличало на месарска фабрика

Помещение, разположено под офиса на разследвания за "аферата със суджука" ексдепут от ГЕРБ Живко Мартинов, приличало на месарска фабрика. Там се съхранявали много колбаси, с които бившият народен представител се сдобил чрез изнудване. Това разказа човек, представящ за свидетел по аферата, в неделя по Нова телевизия. Мъжът, пожелал да остане анонимен, твърди, че е дал огромно количество суджук на Мартинов.

Срещу Мартинов бяха повдигнати шест обвинения, сред които упражняване на натиск с цел определени облаги, сред които и получаване на 4 тона суджуци, отправена закана за убийство и други. Прокуратурата твърди, че той получавал колбасите като твърдял, че те са предназначени за премиера Бойко Борисов, но както каза обвинител №1 Сотир Цацаров, до премиера не бил стигнал и един суджук.

Мъжът, представящ се за свидетел, разказа за Мартинов: "Идваше при мен и казваше, че трябва да му дам суджук, за да го носи на премиера, което се оказа, че не е вярно. Ако не изпълнех исканията му, ме заплашваше с проверки от НАП и Икономическа полиция".


Той коментира и твърдението на Мартинов, че в България няма откъде да се вземе толкова голямо количество еленско месо, с което да се произведат тонове суджук. "Еленското месо за суджука, който му доставих, Мартинов ми го докара лично, със собствения си автомобил", каза производителят.

"Караше ни да правим и кетъринг. Казваше, че е за събитие на ГЕРБ, а се оказваше, че той самият има празник", разказва още мъжът и отрече обвиненията на Мартинов, че му е длъжник.

Преди седмица натиреният от парламента и от ГЕРБ депутат каза по Нова тв, че човекът, който го е обвинил, му дължи пари за ползване на помещения.

Като аргумент в своя защита Мартинов каза също, че в Добрич няма фирма, която да може да произведе 4 тона суджук. Бившият депутат смята, че обвинението срещу него дошло, след като направил постъпления по съдебен път да си получи дължимите суми. "Оказа, че трите фирми, които имаха договори с мен, са продадени на хора в неравностойно положение", заяви Мартинов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?