Помогнете на Ива

Ива Денчева

В началото на 2014 година Ива Денчева губи съзнание. Приета е в клиниката по неврохирургия на Военномедицинската академия. Проведената ангиография показва наличие на три мозъчни аневризми. За да бъдат затворени, трябва да се извърши ендоваскуларна терапия, консумативите за която не се поемат от здравната каса (НЗОК).

Чрез приятели Ива е успяла да събере средства за най-спешната операция по затваряне посредством платинени спирали на едната аневризма. За консумативите за следващите 2 операции обаче са необходими 77 760 лева.

Можем да помогнем на Ива като изпратим SMS с текст на латиница DMS IVA на номер 17 777 или преведем пари на дарителската ѝ банкова сметка:
Титуляр: Ива Георгиева Денчева
Банка: ОББ
IBAN: BG58 UBBS 8002 1013 3153 40
BIC: UBBSBGSF

“Казвам се Ива Денчева. На 41 съм. Имам 8-годишен син. С бащата на сина ми живеем разделени от 4 години. Работя като гримьор на свободна практика. В началото на месец януари тази година шоково разбрах след припадък и тежък кръвоизлив в мозъка, диагнозата установена след ангеография във ВМА. Ще цитирам д-р Лилов: Аневризъм – патологично разширение на кръвоносен съд, вследствие отслабване на съдовата стена, което може да доведе до смърт. Наложи се спешна операция, която мина успешно. Налагат се още две планови операции. Семейството и приятелите ми вложиха всичко при първата интервенция, и с това се изчерпаха възможностите", разказва Ива.

Операцията изисква скъпи инструменти, които се произвеждат от няколко фирми в света, освен това самата интервенция е истинско чудо, чрез система от катетри се влиза в кръвоносния съд и се запълва разширението със специални спирали от платина.

"Всичко това спаси живота ми първият път, сега постепенно се възстановявам, но се налага да работя по-малко и да живея в щадящ режим, както казва лекуващият ми лекар Иван Тодоров. Това е причината да се обърна за помощ към организации, институции и хората, имащи възможност и добра воля да помогнат. Благодаря! Хиляди благодарности за съдействието!"

Споделяне

Още от България