Помощник-пилот набил капитана на индийски самолет преди полет за Делхи

Помощник-пилот набил капитана на индийски самолет преди полет за Делхи

В момент на засилени тревоги към менталното здраве на пилотите, в кабината на самолет на "Еър Индиа" (Air India) се разигра бой между капитана и помощник-пилота. Това е станало в неделя вечерта, малко преди Еърбъс А-320 да излети от Джейпур към столицата Делхи, съобщи англоезичното издание "Таймс ъф Индиа". Според източници на вестника помощник -пилотът е нападнал и набил командира на полета, но говорител на авиокомпанията заяви, че е имало спор между двамата, нищо повече.

След като им е било наредено да записват допълнителни данни за бройката пасажери, теглото и количеството гориво, капитанът на полета се ядосал и излял гнева си върху втория пилот, който се обидил и се сбил с колегата си. Капитанът така и не съобщил за това преди да излетят и полет AI 611 извършил редовния си маршрут от Джейпур до Делхи. След успешното кацане е била подадена информация за сбиването. И двамата пилоти са отстранени от постовете си за неопределено време докато трае вътрешното разследване.

Техни колеги добавят, че вторият пилот е известен с избухливия си нрав. Според тях и преди е имало подобни инциденти, макар официалният говорител на авиокомпанията да отрече тези обвинения.

След трагедията със самолет на "Джърмануингс" във френските Алпи, в която загинаха 150 души, мерките за сигурност по време на полет и психичното здраве на пилотите са от особена важност. Индийската асоциация на комерсиалните пилоти разпространи официално изявление, в което предупреждава, че "натоварването на млади и неопитни пилоти може да доведе до поредна трагедия”.

Споделяне

Още от Свят