Помощта за плодове и зеленчуци може да се изтегли през март

Порожанов откри трите земеделски изложения, сн. МЗХГ

Земеделският министър Румен Порожанов обяви, че ведомството му ще направи всичко възможно с  Държавен фонд “Земеделие” да изтегли плащането на обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци през март вместо април, както е по индикативния график. Това са 75-80 млн. лв., свързано е с обработка на документи, но смятам, че ще се справим, каза той при откриването на изложенията “Агра”, “Фудтех” и “Винария” в Пловдив в сряда.

Порожанов посочи, че през годините тези изложения са се наредили сред най-престижните в земеделието, храните и виното в Централна и Източна Европа. Сега има увеличение в броя на участниците до 625 фирми, като 1/3  от тях са от чужбина, каза той, цитиран от пресцентъра на земеделското министерство.

"На “Агра” можем да видим най-високите технологии, всички тези точни машини за прецизно производство, които водят до високи резултати в земеделието. “Фудтех” показва качеството на българските  храни и възможностите да бъдем конкурентни на европейския пазар, а “Винария” любимите български вина, които вече са добре познати и в чужбина. Тези сектори от икономиката са обречени да печелят и в бъдещето”, каза още агроминистърът.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?