Поне 20 жертви на торнадо в САЩ

Поне 20 жертви на торнадо в САЩ
Торнадо връхлетя американските щати Алабама, Джорджия и Мисури, като причини смъртта поне на 20 души и нанесе големи разрушения, предадоха информационните агенции.

Сред жертвите са осем гимназисти, загинали при срутването на училищния покрив в Алабама. Други двама са загинали, когато стихията връхлетяла  болница в Джорджия.

Няколко училища в Алабама затвориха или разпуснаха учениците с приближаването на торнадото в четвъртък сутринта местно време.

Части от Алабама и Джорджия остават в готовност за нови настъпления на бурята, съобщи националният метеорологичен център.

Торнадо взе три жертви в Джорджия и една в Мисури - 7-годишно момиченце. Материални щети бяха нанесени и в Минесота. Предупреждения за опасност от торнадо бяха издадени в редица окръзи във Флорида и Джорджия. Президентът Джордж Буш предложи федерална помощ за пострадалите райони.

Междувременно няколко от средните щати бяха връхлетени от силен снеговалеж и поледици, които блокираха основни пътни артерии.

Двама души са загинали в Северна Дакота при автомобилна катастрофа на хлъзгав път, друг е загубил живота си заради снежната буря в Небраска.

Споделяне

Още от Свят